torsdag 20 mars 2008

recept

recept på världens godaste choklad,here we go:

du behöver: mjölk,kastrull,kakao och socker

du gör såhär:
för varje dl mjölk du har ska du ha 0.50 dl (1/2 dl) socker och 1.25 msk ( 1 1/4 msk) kakao.
dvs att om du ska ha 2dl mjölk ska du ha (0.50x2) 1 dl socker och (1.25x2) 2.50=2 1/2 dl kakao.

2 dl mjölk är lite mer än en normalstor kopp.

häll mjölken i kastrullen,häll i hälften av sockret och hälften av kakaon-rör om.
häll i resten av sockret och kakaon i kastrullen och rör.
vänta tills du ser att mjölken börjar koka upp,då tar du kastrullen ifrån plattan och låter det svalna,stäng av ALLA plattor.det går jättesnabbt för mjölken att koka upp så lämna den inte i ens 10 sekunder,det har jobbiga konsekvenser och du kommer ångra dig när allt ligger i en stelnad klump på stekplattan. som ett stort + kan jag tillägga att om dina föräldrar får se mjölken ligga stelnad på plattan får de hüberdamp och eksem bakom vänstra öra,sånt vill vi INTE vara med om. häll upp i koppen och njuuuuuuuut!

OBS! detta är för ganska stark choklad,gillar du svagare så häll i efter smak,och vill du ha mindre socker föreslår jag att du tar lite och ökar på tills du är nöjd. samma sak om du vill ha mer,ta efter receptet och öka om du vill det. denna chokladen är både söt och stark.

Inga kommentarer: